Belgrade; Investmen; Days

Трећа по реду конференција Београдски инвестициони дани одржана је у петак, 10.новембра 2017. године у Сава Центру. Више од четири стотине ученсника – привредника, домаћих и иностраних пословних удружења, страних инвеститора, међународних пословних институција,  представника државних институција, привредних комора, локалних самоуправа, дипломатских мисија, образовних институција и банака присуствовало је конференцији која је ове године била посвећена регионалној сарадњи.

Форум је отворила премијерка Републике Србије Ана Брнабић која је истакла да је наша земља постала фантастична инвестициона дестинација, пре свега захваљујући напорима Владе да обезбеди стабилно пословно окружење као и макроекономску, фискалну и политичку стабилност.

Градоначелник Београда Синиша Мали подвукао је лидерску позицију Београда и значај региона у контексту нових инвестиција. Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж оценио је да Београдски инвестициони дани постају бренд Београда и указао да су три најважнија фактора која чине кључ успеха доносиоци одлука, финансијске институције и компаније из региона.

Три паралелна панела била су прилика за представљање инвестиција у региону, размену мишљења о пословном амбијенту и мерама за унапређење пословања у региону.

Уследили су директни пословни разговори на којима су привредници имали прилику да остваре нове пословне контакте и представе своје пројекте представницима инвестиционих фондова и финансијских институција.