Одмах по завршетку Београдских инвестиционих дана у Привредној комори Београда, која је један од организатора овог форума, договорен je први посао  вредан 20 милиона долара.
Споразум о сарадњи  потписан  између кинеске компаније Шингуоду (Xinguodu) и домаће фирме Arsblue отвориће врата српским произвођачима софтвера на велико кинеско тржиште, али и заједнички наступ на другим тржиштима у свету.

Иако је у питању сарадња Давида и Голијата јер је кинеска компанија Шингуоду као произвођач ПОС терминала за прихват платних картица шеста у свету у тој области оно што нуди српска компанија која запошљава 45 инжењера подједнако је важн, јер су у питању софтвреска решења у картичарству и елктронском плаћању.

Српска памет и кинеска технологија удружиће се у производњи 100.000 терминала за платне картице са српским софтвером  који ће се у наредне три године продавати у Европи, пре свега на екс ју тржиштима, али и у Азији и Африци, најавила је директорка компаније Шингуоду, Заниа Чанг (Zania Chang).

У питању је класична индустријска кооперација, а у успостављању контакта са кинеским партнерима помогла нам је Привредна комора Београда, рекао је партнер и директор  у компанији Arsblue, Слободан Пауновић.  Он је најавио и први заједнички посао у оквиру споразума о сарадњи са кинеским партнерима и то на афричком континенту. Радимо заједно пројекат за Лутрију Нигерије, рекао је Пауновић.

Председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић,  који је приуствовао потписивању  споразума, рекао је да је ова Комора препозната као партнер који може да допринесе развоју малих и средњих предузећа као мотора развоја српске привреде, али и као координатор привредне сарадње са Кином.

Помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић оценио је да су Београдски инвестициони дани, чији су суорганизатори Град Београд и Централно евроски форум за развој – ЦЕДЕФ, испунили циљ непуна 24 сата после завршетка форума и да је то добар знак, јер се најављују бројни слични пословни уговори.